Villamosmaraton esőben

Kemsei Zoltán   ·   2015.09.26. 16:15
00kicsi

A Bécsi úttól a Kamaraerdőig közlekedő 1–41-es viszonylat (a maga huszonhat kilométerével) mindenképp viszi a pálmát. Villamosos esemény van tehát a hétvégén, még akkor is, ha az időjárás nem bizonyul eddig igazán kegyesnek. Mit tehet ilyenkor az ember? Behúzódik egy védett helyre (a sokszor elátkozott perontető, a „betonszörny” erre tökéletesen alkalmas, mondjuk a Népligetnél), és kattint egyet-kettőt.

Vajon mit ír a Futár a Népligetnél?<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Szóval, a maraton. Ezen a hétvégén a Bécsi út/Vörösvári út végállomástól egészen Dél-Budáig járnak a villamosok: 1–18 jelzéssel a Savoya parkig, 1–41 jelzéssel a Kamaraerdőig és 1–47 jelzéssel Budafok, Városház térig, kétkocsis Tatra szerelvényekkel, ötperces közös követéssel. A vonalon találkozhatunk minden, érintett kocsiszínből származó járművel: Baross, Budafok és Angyalföld egyaránt képviselteti magát. A Fehérvári út belső szakaszán a meghosszabbított 17-es villamospótló (Fonódó-pótlónak is nevezhetjük) buszok járnak.

Bízva abban, hogy vasárnapra barátságosabb időben lesz részünk, várjuk olvasóink felvételeit a maratoni villamosvonalakról az iho@indohaz.hu címre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek