Keresési eredmény a(z) „intermodalitas” címkére
Rendezés:

Urbanisztika

Ha a vasút nem is foglalkozik az egyik legjobb pozícióban lévő budapesti vasútállomással, a várostervezők igen.

Vasút

Könnyebb átszállást ígérnek az esztergomi vasútvonalon közlekedőknek.

Közút

Bár számos kritika érte, Építőipari Nívódíjat kapott a főváros nyugati kapujaként jegyzett intermodális csomópont.

Hajózás

Budapesten megkezdte munkáját a DBS (Duna–Fekete-tenger) Kapurégió projektbizottsága.

Vasút

A Modern Városok Program mindenről szól, csak éppen a realitásokról nem. Kaposvár sem kivétel.

Ellátási lánc

A P&O Ferrymasters szoros partnerségi viszonyt létesített a lengyel Erontransszal, hogy a rotterdami Europoortot is érintő intermodális vasúti szolgáltatást indítsanak el.

Közút

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) javaslatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztériumba a hazai intermodális árufuvarozási rendszer működésének javítására. A szövetség szerint a megfelelő intézkedésekkel a közúti áruforgalom tíz százaléka vasútra és vízre terelhető, amelynek hatásával éves szinten több tíz milliárd forint nagyságrendben csökkenne a közút környezeti terhelése és útfelújítási igénye, és a vasút bevételei 900 millió forinttal nőnének.

Hajózás

Nagyléptékű beruházás kezdődött a Nyugat-dunántúli régió legnagyobb intermodális logisztikai központjában. Értéke: harminc milliárd forint.

Vasút

Az intermodális fuvarozás évente közel 82 milliárd forinttal csökkenthetné az útfenntartás költségeit – állítja a szakszövetség.

Közút

Befejezéséhez közeledik az Európai Unió South East Programme és Magyarország társfinanszírozásával 2012 áprilisában létrejött GIFT- (Green Intermodal Freight Transport) projekt.