Bővíti a wrocławi vasúti terminált a Schavemaker

iho/vasút   ·   2024.02.23. 12:00
wroclaw_terminal

A lépéssel a létesítmény hosszabb, 740 méteres tehervonatokat is tud majd kezelni.

A holland Schavemaker Logistics & Transport szerint a munkálatokat követően tovább nő a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) kapacitása és hatékonysága.

A lengyelországi Wrocław közelében található Kąty Wrocławskie terminálon kialakítanak egy új, villamosított rakodóvágányt, mely akár szabványos, 740 méter hosszú szerelvények fogadására is alkalmas lesz, növelve a létesítmény kapacitását. A bővítésnek köszönhetően egyidejűleg három vonatot is ki tudnak majd szolgálni. Ezen felül naponta négy órával csökken a vonatok mozgásához szükséges idő, a terminál átrakodási kapacitása harminc, az üzemelési hatékonyság pedig 35 százalékkal fog nőni.

A logisztikai vállalat ráadásul egy napelemfarmot is telepít, mely a vasúti terminálhoz szolgáltat majd megújuló energiát.

A létesítmény korszerűsítéséhez 2,7 millió euró (jelenlegi árfolyam alapján bő egymilliárd forint) forrást vesznek igénybe az Európai Unió Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) programján keresztül – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a wrocławi intermodális terminál. Kép forrása: Shutterstock / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek