Keresési eredmény a(z) „mav” címkére
Rendezés:

Vasút

A 2017/2018. évi vasúti menetrendváltozást a jogszabályi előírásoknak megfelelően egy hónappal korábban meghirdették az utasoknak. Megnéztük, mi történt a gyakorlatban.

Vasút

Az egyik a MÁV-csoport honlapján, a másik az egyik szakszervezeti weboldalon jelent. Egyet tettünk: egymás „mellé” raktuk a kettőt.

Vasút

A Balaton déli partján csökken a menetidő, az esztergomi vonalon pedig megjelennek a villamos motorvonatok. Új kedvezményeket is bevezetnek.

Vasút

Vannak dolgok, amelyekhez egyszerűen nem értünk: ilyen az állomási liftek átadása, üzembe helyezése. Itt egy friss példa Albertfalváról.

Vasút

Régen fordult elő, hogy egy hónap első napján jelent meg az Indóház. Most, december elsején azonban igen. Keressék.

Vasút

Fa dőlt a vasúti pályára Szokolya és Vác között, ezért ezen a szakaszon ideiglenesen szünetel a vonatforgalom.

Vasút

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyásával újabb kedvezményeket vezethetnek be az elektronikus csatornákon értékesített menetjegyekre a hazai vasúttársaságok.

Vasút

Van néhány fontos apróság a jövő heti vonatközlekedés módosulásairól. A miskolciak külön figyeljenek!

Urbanisztika

Ismertebb nevén: a Balettintézet. Az éppen húsz éve potom összegért eladott ingatlan sorsáról sokáig csak szállingóztak a hírek. Aztán kiderült, hogy az eredetileg a MÁV-nak tervezett épületben luxusszálloda nyílik. De mikor?

Közút

Öt és fél év alatt több mint egymillió kilométert tettek meg egy Škoda Roomsterrel a MÁV pécsi vasútbiztonsági járőrei. A jármű tartóssága elképesztő: az 1,4 literes szívómotoros egyterűnek nem volt jelentősebb műszaki hibája; persze, ehhez szükség volt a hozzáértő gondoskodásra és az előírások szerinti, rendszeres szervizelésre is. A MÁV berkein belül már legendássá vált egymilliós Roomster „összeállt” egy közös fotózásra a 62-es Flirttel.