Állomásfelújítások programon felül

iho   ·   2013.03.03. 17:15
00

A MÁV Zrt. az „Állomásfejlesztési és integrált ügyfélszolgálat-fejlesztési program 26 állomáson” nevű pályázaton, a Közop keretében nyerte a még a jelen, 2013-ig tartó uniós támogatási ciklusban felhasználható vissza nem térítendő támogatást.

Az összeget az utóbbi idők nagyprojektjeiből kimaradt állomások fejlesztésére fordítják az ország több pontján. A huszonhat megnevezett állomás közé ugyanúgy tartoznak budapesti fejpályaudvarok, mint az előváros eddig nem, vagy csak részben fejlesztett állomásai, megyeszékhelyek pályaudvarai és a Balaton nyugati medencéjének három fontos állomása.

A felújítandó állomások<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(forrás: MÁV)

A projekt az állomások fő utasforgalmi létesítményeinek azonos standardokat és arculati elemeket követő megújítását, átépítését, kormányablakok létrehozását tartalmazza. A kivitelezési szerződéseket 2013. december 31-ig meg kell kötni az alvállalkozókkal. A kormányablakokkal is ellátott állomások átalakítását 2014. március 30-ig, a többi helyszíneken a munkát 2015. szeptember 30-ig kell befejezni.

A nagyfelújításokon és az állomások korszerűsítési projektjén kívül is folynak felújítási munkák. A MÁV Zrt.egyedi megrendelés alapján, közbeszerzésen választott kivitelezővel végezteti Ferencváros felvételi épületének födém-, fedélszerkezet- és tetőcseréjét. Ezzel együtt újrafestik a belső teret, újrakábelezik az elektromos hálózatot, rendezik az épület környékét (járdák, parkolóhelyek).

Ferencváros felvételi épületének tetőszerkezetét cserélik<br>(a külön nem jelölt képeket Kemsei Zoltán készítette)

Kapcsolódó hírek