Bővíti hajóflottáját a Neptune Lines

iho   ·   2015.05.29. 18:45
400px_neptune_lines

A Neptune Lines Shipping and Managing Enterprises közel húsz ország több mint harminc kulcsfontosságú kikötőjébe szállít, tevékenységi területük szempontjából a Földközi-tenger és a Fekete-tenger kiemelt jelentőséggel bír. A vállalat világelső a kész járművek szállításának területén, megoldásokat nyújtva a gyártóknak autók, valamint nagy és nehéz rakományok továbbításában.

A társaság nemrég jelentette be két új, bár nem új építésű hajó, a Neptune Hellas és a Neptune Horizon érkezését, amelyekkel flottájuk tizenöt hajóra bővül. Mindkét járművet a Hyundai Mipo hajógyára építette, előbbit 2009-ben, utóbbit egy évvel később. A két hajó sokban hasonlít a Neptune hat, tisztán autó- és teherautó-szállító (PCTC) hajójára, amelyeket szintén a Mipo gyártott az elmúlt évek során.

A Neptune flottája darabszám és kapacitás tekintetében is folyamatosan bővül; a Hellasszal és a Horizonnal együtt már körülbelül háromezer-nyolcszáz autó fér el a hajókon. Ezt a mennyiséget jelölte ki optimálisnak a vállalat az alapvető tevékenységi terület, vagyis a húsz földközi-tengeri ország szempontjából. A terület nyugati szélét Spanyolország és Marokkó atlanti-óceáni kikötői, míg keleti határát a Fekete-tenger kikötői jelentik.

A Neptune vezérigazgatója, Melina Travlos elmondta, a két hajó beszerzése bizonyítja a Neptune Lines folyamatos fejlődését, mely által a vállalat minőségi szolgáltatást nyújthat a globális autóipari vásárlóknak, továbbá megfelelő és biztonságos munkafeltételeket biztosíthat a tengerészek számára is.

A Neptune Lines tavaly kilencszázötezer szállítmányt szállított, százezerrel többet, mint 2013-ban. A vállalat célja, hogy még az éven elérjék az egymilliós szintet – számol be a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek