Buszháború Budapesten

iho   ·   2014.09.02. 09:21

A korábbi százötven Mercedes autóbuszt szállító VT-Transmann (jelenleg VT-Arriva Kft.), a Wáberer Györggyel rokoni kapcsolatban álló Wáberer Lívia tulajdonában lévő LIV Intertrans Nemzetközi Fuvarozó Kft., valamint a zsámbéki székhelyű Kontakt-Busz Kft. között dőlhet el, melyik társaság szállíthat és üzemeltethet hetvenöt, illetve az opcióval együtt további negyvenöt autóbuszt Budapesten – tudta meg a Napi Gazdaság.

A lap szerint ez a három cég adott be kötelező érvényű ajánlatot a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. pályázatára. A napilap információi szerint a szóló buszok esetében a VT-Arriva pénzügyi ajánlata a legkedvezőbb, a második a LIV Intertrans, a harmadik pedig a Kontakt-Busz árajánlata volt. A hetvenöt és negyvenöt opciót tartalmazó csuklós busz üzemeltetésére pedig két kötelező érvényű ajánlat érkezett, a VT-Arriva mellett a Color Tours Kft. nyújtott be ajánlatot. A lap úgy tudja, itt is a VT-Arriva ajánlata volt a legkedvezőbb. A VT-Arriva a BKK szolgáltatójaként működik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek