Csangsából is érkezett már konténervonat a BILK-re

iho   ·   2017.06.19. 13:45
csangsa00

Hunan tartomány fővárosából, a több mint hétmillió lakosú Csangsából érkezett meg a BILK Kombinált Terminálra futott be az a negyvenegy vagonból álló szerelvény, amely egy kivételes nemzetközi együttműködés eredményeként, a Ghibli, a CECZ Ltd. a Rail Cargo Terminal, a Rail Cargo Hungária, a PJ Logistics, China Railway Express és a Medilink Logistics összefogásának köszönhetően gördült be a magyar fővárosba.

A képre kattintva galéria nyílik, amelyben megtekintheti a vonat első BILK-en töltött perceit, illetve az is kiderül, hol van pontosan Csangsa Kínában (fotók: Ghibli, térkép: Google Maps)

A tehervonat Kína „hagyományos Selyemútján érkezett meg”, közel húsz magyar és nemzetközi vállalat kereskedelmi termékét szállította. A szerelvény Csangsából tizenhat nap alatt érkezett meg Budapestre. Ez legalább 10–15 nappal rövidebb szállítási idő egy átlagos konténerszállító hajós érkezéshez képest, így az európai vevők jóval gyorsabban juthatnak hozzá árujukhoz.

A kínai szállítmány útja nem ért véget Budapesten, a Ghibli ellátta a tehervonat érkeztetését és a teljes közúti disztribúcióját Európában. A tervek szerint hetente-kéthetente indulnak hasonló szerelvények ezen a most kipróbált útvonalon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.