Érkeznek a legújabb Credók

Károly Szabolcs   ·   2018.10.15. 12:00
400px_credo_econell_volanbusz

A hazai közlekedési központok és a Volánbusz járműbeszerzéseit intéző Volán Buszpark Kft. a nyár derekán írt ki tendert százhúsz új, alacsony belépésű autóbusz vásárlására. Az üzletet a helyközi kategóriában az elmúlt években is sikeres Kravtex nyerte Econell modelljével. A gyártó szerint a jelentős méretű flotta minden járműve száz napon belül forgalomba is állhat. Az első, RDB-555–557 rendszámú kocsikat már kézhez is kapta a Volánbusz Zrt.

2018 végén százhúsz új Credo Econell áll forgalomba a hazai közlekedési központoknál. A pontos elosztás egyelőre még nem ismert (fotó: Credobus)

A járművek finanszírozása az előző közbeszerzésekhez hasonlóan zárt végű pénzügyi lízingkonstrukció keretében zajlik, százhúsz hónapos futamidővel. A Kravtex az autóbuszokat in-house szerződéssel adja bérbe.

A jelenlegi legnagyobb és legsikeresebb magyar buszgyártó 2016 óta számos tendert nyerve, több száz új gyártású kocsival bővítette a hazai buszállományt. A járművek forgalomba állásával összesen már közel hatszáz Credo Econell és Inovell fog futni a hazai utakon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek