Ezúttal a parkolókban torlódnak a kamionok

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.03.25. 18:00
kamion00

A ČESMAD Bohemia közúti fuvarozók szövetségének információi szerint a cseh fuvarozók nagy problémákkal néznek szembe a napokban a kialakult járványhelyzet miatt. Az országban minden közúti fuvarozó vállalat a megrendelések csökkenését tapasztalta, a cégek több mint felénél tíz és ötven százalék közötti a fuvarozási megrendelések számának visszaesése. Némelyik szállítmányozó cég a kamionflottájának egy részét (van, ahol nagy részét) jelenleg leállította, a parkolókban és udvarokon vesztegelnek. A cseh fuvarozók egy ötöde már el is kezdett megválni a munkavállalóitól.

A közúti fuvarozók szövetsége azt mondja, hogy a számlák fizetésével is bajok vannak, egyre több a késedelem és egyre hosszabb a késedelmi idő. Sőt a szektorban további visszaesés várható, egyes cégek már csak egy-két hétig tudják fenntartani működésüket az állam beavatkozása nélkül. A legjelentősebb visszaesés az autóipari megrendelések terén jelentkezik, a csehországi autógyárak leállása miatt. A közúti fuvarozásra negatív hatással van a határátkelőkön kialakuló ellenőrzések miatti dugók, ami lassítja a szállítást. Ez az élő állatok és a romlandó áruk szálításában okozza a legnagyobb gondot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek