A felhívás első mondatát muszáj vagyunk szó szerint, betűhűen idézni: „A BKV Zrt. értékesíteni kívánja az alábbi utasforgalomból kivonásra került 54 db IKARUS autóbuszt és 1 db ZIU-9 trolibuszt, jelen megtekinthető állapotukban, garancia nélkül.”

A buszok

  • Cinkotán (kezdő fanatikusok kedvéért: Budapest, Bökényföldi út 122.),
  • Kelenföldön (Budapest, Hamzsabégi út 55.),
  • Dél-Pesten (Budapest, Méta utca 39.)

csekkolhatók, a trolit a Zách utca 6–8. alatt lehet megszemlélni.

A BPI-528 a Méta utcában nézhető meg. Felépítmény nagymértékben korrodált, kormánymű, futóművek nagy futásteljesítményűek – írják róla. 210 ezer forint plusz áfáért elvihető. Gyenes Viktor képének készültekor még valószínűleg többet ért. A 210 ezer forint is...

A papírmunkával nem kell törődni: a BKV honlapján mindent előkészített, ha megnézte, megtetszett, és vinné a kiszemelt buszt, csak értelemszerűen ki kell tölteni a papírokat. Ajánlatokat tenni október 25-éig lehet.

Fölröppent, hogy jaj, mi lesz a metrópótláskor, hiszen így sincs busz, és akkor még ezeket is eladják. Béke van: ezek az Ikarusok nem azért lettek félretéve, hogy egyszer majd elővegyék őket, ha végre nekiállnak a felújításnak (az mikor is lesz, egyébként? Soha! – a szerk.). Többségük szóló kocsi, sőt néhány végleg ki van már vonva a forgalomból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!