Hétfő délig biztos nem repül a Qantas

MTI   ·   2011.10.30. 15:29

A Qantas Airways Ltd. ausztrál légitársaság gépei hétfő délig nem szállnak fel, miközben a hatóságok keresik a megoldást a szakszervezetek és a munkáltató közötti vita megoldására. A Qantas hétfő délutáni járatairól holnap hozunk döntést, közölte a társaság a Twitteren.

Az ausztrál nemzeti légitársaság szombaton jelentette be, hogy kizárja a munkavégzésből a szakszervezeti tagokat és határozatlan időre törli minden járatát. A döntés megbénította az ország légiközlekedését és alternatív megoldások keresésére kényszerítette a repülőtereken ragadt utasokat. Az utasok sorsa most a Fair Work Australia, vagyis a munkaügyi bíróság kezében van, ami vasárnap hívta össze háromtagú bizottsága éjszakai órákba elhúzódó rendkívüli ülését. A bizottság elméletileg 120 napos időtartamra sztrájktilalmat rendelhet el, ami lehetővé tenné a tárgyalások felvételét a felek között, illetve akár a viták végleges beszüntetését is elrendelheti.

A pilótákat, a csomagkezelőket és a repülőgép-szerelőket képviselő szakszervezetek az alkalmazottak fizetését érintő, ezer elbocsátással járó átszervezési tervek, illetve két ázsiai térségre összpontosító érdekeltség létesítése miatt már hetek óta sztrájkokkal kényszerítették a járatok számának csökkentésére és a menetrend átütemezésére a légitársaságot.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.