Indulhat az M3-as metró középső szakaszának felújítása

iho/vasút   ·   2019.11.28. 15:00
m3_vaganyillusztracio0

Eredményes közbeszerzési eljárás után 2019. november 27-én megtörtént a középső vonalszakasz állomásainak felújításáról szóló szerződés aláírása. A szerződés nettó értéke 90,9 milliárd forint tartalékkerettel együtt, kivitelező a Swietelsky Építő Korlátolt Felelősségű Társaság. A teljesítési határidő 2022. év vége.

Az M3-as metró középső szakaszának átépítése már a déli szakasz visszaadása előtt megkezdődik (illusztráció: BKV)

A középső vonalszakasz rekonstrukciója már a déli szakasz átadása előtt elkezdődik. A tervek szerint 2020 márciusától az Arany János utca és Ferenciek tere, 2020 júliusától pedig a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomásokon is elindul a korszerűsítés. A munkálatok idején az említett megállóhelyeken a metrószerelvények megállás nélkül áthaladnak.

A Nyugati pályaudvar és a Semmelweis Klinikák állomások közötti szakasz teljes lezárása a déli szakasz forgalomba helyezése után, 2020 végén várható. A Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások felújítására az utolsó ütemben, 2022-ben kerül sor.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.