Jövő keddtől az Emirates is szüneteltet Budapesten

iho   ·   2020.03.18. 19:10
cim777

A működési körülmények változása miatt az Emirates 2020. március 24-től 2020. május 20-ig átmenetileg felfüggeszti budapesti járatát – olvasható a szekrkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben. A légitársaság a Budapestre és Budapestről induló járataira érvényes repülőjeggyel rendelkező ügyfeleinek ingyenes átfoglalást tesz lehetővé. A fel nem használt jegy árának teljes értéke jóváírásra kerül az utasok részére, és a jegy kiállításának időpontjától egy évig felhasználható.

A társaság 777-esekkel jár Budapestre<br>(fotó: iho)

Az Emirates kéri, hogy azon utasai, akik utazási irodán keresztül foglalták jegyüket, vegyék fel a kapcsolatot az utazási irodájukkal. Azok, akik közvetlenül az Emirates-nél foglaltak, lépjenek kapcsolatba az Emirates magyarországi irodájával. Az Emirates elnézést kér minden utasától az okozott kellemetlenségekért - zárul a társaság közleménye.

A Reuters jelentése szerint az Emirates korábban azt ajánlotta alkalmazottainak, hogy aki teheti, vegye ki a szabadságát illetve önkéntesen vállaljon fizetésnélküli szabadságot. A légitársaságnál mintegy százezren dolgoznak, közülük 21 ezer főnyi kabinszemélyzet és mintegy négyezer pilóta. A felfüggesztett járatok száma eddig 35 volt.

Az Emirates az A380-asok messze legnagyobb üzemeltetője<br>(fotó: Emirates)

Mint ismert, ez az egyetlen légitársaság a világon, amely kizárólag szélestörzsű utas. és teherszállítókat üzemeltet, szám szerint 270-et. A flotta része 115 kétszintes A380-as óriásgép, közülük a jelentések szerint több mint húsz példányt tart mostantól a földön, korábban pedig arról szóltak a hírek, hogy vagy nem tart igényt arra a nyolcra, amelyet az Airbus még leszállítana, vagy legalábbis lassítaná az átvételüket.

Mint ismert, a légitársaság korábbi lemondása nyomán született meg a gyártó döntése, miszerint 2021-re végleg lezárja az óriásgépek összeszerelését, kérdés, hogy ha igaz az Emirates döntése a hátralévő példányokról, hogyan alakul a 380-asok végjátéka.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.