Kedden kerülje el közúton Pozsonyt!

iho   ·   2020.01.06. 18:26

A fuvarozókat tömörítő UNAS szakmai-érdekvédelmi szervezet szerint azért döntöttek ilyen radikális lépés mellett, mert az illetékesek nem hajlandóak eleget tenni követeléseiknek. A szervezet szerint az elmúlt három évben próbálták rávenni a miniszterelnököt és a közlekedési minisztert arra, hogy teremtsenek igazságos vállalkozói közeget, elfogadható útdíjrendszert, ám eredménytelenül.

A szlovák számvevőszék arra mutatott rá néhány hete, hogy az elektronikus útdíjat üzemeltető SkyToll társaság számláján több százmillió euró landol ahelyett, hogy a pénzt útfelújításra használnák fel. A rendszer az utóbbi kilenc évben 1,5 milliárd eurós bevételt hozott, viszont ennek csaknem fele a Skytoll nevű céghez került. A maradék pénzből az NDS mindössze 97 millió eurót használt fel útépítésre, valamint karbantartásra. Az érintettek szerint mindezt a SkyTollal kötött előnytelen szerződés miatt – közli az ujszo.com.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek