Kevesebb járművet értékesített 2019-ben a Geely

MTI   ·   2020.01.21. 12:10

Tavaly kilenc százalékkal csökkent a Geely Automotive Holdings, a legnagyobb kínai autógyártó eladása. A hongkongi tőzsdén jegyzett cég árfolyama kedden 4,38 százalékos mínuszban zárt.

Az autonews.com összefoglalója szerint a Geely Automotive Holdings tavaly eladott autóinak száma kilenc százalékkal, 1 millió 361 ezer 560-ra esett, különösen az áprilistól szeptember végéig tartó időszakban zsugorodott az értékesítés. Tavaly októberben és novemberben már egy-egy százalékkal, decemberben pedig 39 százalékkal nőtt az eladott autóinak száma. A cég az idei évre 1,41 millió autó értékesítését tervezi, ami 3,7 százalékkal felülmúlja a múlt évit. A Geely anyacége, a Zhejiang Geely Holding Group mintegy tíz százalékos részesedéssel rendelkezik a Daimlerben, és öt százalékos hányada van az Aston Martinban.

A Geely a brit Lotus Cars 51 százalékos tulajdonosa és 2010-ben megvásárolta a Volvo Cars svéd autógyártót. Egy napokban napvilágot látott értesülés szerint a Geely tárgyalásokat folytat részesedés vásárlásáról az Aston Martin brit sportautógyártóban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek