Lezajlott a Mosoni-Duna új hídjának próbaterhelése

iho/közút   ·   2017.12.17. 15:00
gyor_elkerulo_hid_probaterheles_mosoni_kislid

A híd próbaterheléséről készült felvételek forrása a magyarepitok.hu weboldal

A próbaterheléssel újabb fontos lépést tettek meg a kivitelezők a Győrt északról elkerülő út átadása felé.

Ahogy a múlt héten erről már hírt adtunk, lehetővé vált az átkelés az út legnagyobb műtárgyán, a Mosoni-Duna felett átívelő hídon. Forgalomba helyezés előtt azonban el kell végezni a próbaterhelést, mérésekkel kell igazolni, hogy az üzemi terhelést a protokoll szerint meghaladó próbaterhelés során a hídszerkezet a számított értékeknek megfelelően reagál-e.

A kivitelező Strabag Általános Építő Kft., Hódút Kft. és Strabag AG ezzel tudják igazolni, hogy a híd a tervezésnél figyelembe vett teherbírással rendelkezik. Mindhhez próbatehelési tervet kell készíteni és az aktushoz meg kell szerezni a hatóságok jóváhagyását is. December 15-én, pénteken aztán megvolt a mederhíd tesztjére, amelyet a Strabag a saját járműveivel végzett el.

A hídon a következő járművek sorakoztak fel: tíz öttengelyes nyerges vontató, pótkocsinként negyvenkét tonnás összsúllyal, hat háromtengelyes tehergépkocsi, mindegyik huszonöt tonnás összsúllyal és hat kéttengelyes jármű, egyenként tizennyolc tonnás összsúllyal.

Az útszakaszon épülő ártéri hidakon szintén megejtették a próbaterhelést, ez december 16-án, szombaton történt meg. Itt hat öttengelyes nyerges vontató, egyenként harminchárom tonnás összsúllyal hajtott rá a hídra, a dinamikus próbaterhelés két nyerges gépkocsival történt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek