Nemcsak hogy tervezik, még olcsóbb is lesz!

MTI/iho   ·   2015.05.21. 10:45
00kicsi

Tehát újpalotai gyorsvillamos. Az Astoriától a lakótelep túlsó széléig megy majd, ez biztos. Budapest közgyűlése a múlt hónapban bólintott rá a tervekre, a legfrissebb Közbeszerzési Értesítőben már meg is jelent: a tervezés költsége is az eredetileg megjelölt egymilliárd forint alatt marad, nettó 979 millió forintért tervezheti meg a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., az UTIBER Közúti Beruházó Kft., a TRENECON COWI Tanácsadó és Tervező Kft. valamint a Közlekedés Főváros Tervező Iroda Kft. alkotta csoport. A másik, vesztes ajánlattevő az ÁÜTÖ Menver Általános Üzletviteli Tanácsadó Kft. volt.

A Rákóczi út (vissza)várja villamosát!<br>(forrás: Fortepan)

Régi álmok válhatnak valóra: 1972., a megszüntetés óta siratják–kérik–követelik vissza a Rákóczi úti villamosvonalat. Fordulhat tehát a trend: a 4-es metró (jelnlegi hosszúságában mindenképp) lenne a villamosvonal ráhordója, nem pedig fordítva, és ez a beruházás a 7-es buszcsalád talán végső pusztulását is jelentheti. A villamos nagy előnye a metróval szemben, hogy az Astoriánál mindenképp, de akár a Blaha Lujza téren (körúti járatok) és a Baross téren (24-es villamos) is kialakítható lesz a vágánykapcsolat, így a hálózat tovább bővülhet (visszaépülhet). A tervek között a Mexikói úti szakasz rehabilitálása is szerepel, így akár még a 67-esen is utazhatunk... Valamikor...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek