Pertársaságot alapítottak a taxisok

iho   ·   2013.08.30. 09:48

Nem a sárga színnel, hanem a kocsinként 150-200 ezer forintos költséggel van problémájuk a pertársaság tagjainak. Ezen kívül sok taxis hitelre vette a kocsiját, és az átszínezéshez a hitelező bank sem járul mindig hozzá.

A taxisok körében már nagy híre van a kezdeményezésnek, eddig körülbelül ötszázan csatlakoztak – a szám az elsőfokú ítélet meghozásáig változhat még. A pertársaság alapításának egyik indoka, hogy az utcán dolgozó sofőröket nem vonták bele a taxirendelettel kapcsolatos tárgyalásokba. Mester Csaba, a taxisok jogi képviselője azt nyilatkozta a Népszabadságnak, hogy az átszínezéssel az egyéni tulajdonhoz való jogot korlátozza a főváros, és ezt valós közérdekkel sem tudják igazolni. A pertársaság ideiglenes jogi intézkedést kér a bíróságtól az egységes színre vonatkozó előírás felfüggesztésére.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek