Pökhendi vezérigazgató – hangulatkeltő szakszervezet?

iho   ·   2016.01.06. 12:19

A nol.hu portálon megjelent cikk – amelyben a Bolla Tibor vezérigazgatót idézve írta: „nem megoldás, ha alacsonyan fizetett, kevéssé kvalifikált vezetők irányítanák a céget”, és nulla százalékos béremelés-ajánlást említ, szemben a vezető 1,8 milliós havi jövedelmével. A BKV eljuttatta portálunkhoz a közleményét, amely szerint a cikk indokolatlan hangulatkeltésre alkalmas, a vezérigazgató szájába ki nem ejtett mondatokat adva, az újságíró véleményét a szakszervezet közleményével összekeverve.

Az EKSZ nem juttatta el a közleményt a BKV vezetőségéhez a helyreigazítás szerint, a többi szakszervezeti csoportosulástól sem érkezett észrevétel. Bolla Tibor vezérigazgató fizetése mintegy negyven százalékkal csökkent azóta, hogy ezt a posztot ellátja, és prémiumot sem vesz fel – ezzel jövedelme az előző vezérigazgatókénál jóval alacsonyabb. A közlekedési cég tárgyalásos úton, a konzultáció lehetőségét kihasználva szeretné rendezni az EKSZ-szel, és annak vezetőjével, Nemes Gáborral a vitás kérdéseket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek