Terrortámadást akadályozhattak meg két müncheni vasútállomáson

MTI/iho   ·   2016.01.01. 08:13
munich_terror0

A bajor tartományi főváros rendőrségének közleménye szerint „komolyan veendő információk” arra utalnak, hogy terroristák szilveszter éjszaka merényletet akarnak végrehajtani Münchenben. A rendőrség „nyomatékosan kérte a lakosságot”, hogy egyelőre mindenki kerülje a nagyobb csoportosulásokat, valamint a főpályaudvart és a pasingi pályaudvart. A közleményben hozzátették, hogy nagy erőkkel nyomoznak a lehetséges gyanúsítottak után.

Több csoport, több helyszínen akart volna robbantani, az egyik lett volna a főpályaudvar (fotók: Daily Mail)

A Bayerischer Rundfunk bajor közszolgálati rádió értesülése szerint egy több csoport által, több müncheni helyszínen végrehajtandó terrortámadásról jutottak el információk a rendőrséghez.

Az ARD országos közszolgálati műsorszolgáltató úgy tudja, hogy a bajor rendőrség információi francia hatóságoktól származnak, és arra vonatkoznak, hogy a támadást röviddel éjfél előtt akarják végrehajtani. Az ARD országos közszolgálati televíziója Tagesschau című híradójának pénteken röviddel éjfél után sugárzott különkiadásában a csatorna müncheni tudósítója elmondta, hogy egyelőre nem megerősített információk szerint két öngyilkos merénylőről szólnak a rendőrség értesülései.

A Süddeutsche Zeitung című müncheni lap szerint a szövetségi bűnügyi hivatalnál (BKA) és a bajor tartományi bűnügyi hivatalnál csütörtökön egész nap megerősített készültség volt a lehetséges terrorfenyegetettségre utaló jelek miatt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek