Vajon hol olvasható az Opera műsora? Első sorban a 4-es Tauruson!

iho/vasút   ·   2015.05.12. 13:45
faust0

A Keleti pályaudvaron megadták a módját a bemutatónak: Sáfár Orsolya operaénekes közepesen szakszerű zászlójelzéseire állt meg 4-es Taurus. Ókovács Szilveszter ezután az Operaház évadának kiemelt eseményeiről a Májusünnep – Faust225 Fesztiválról és az OperaKaland programsorozatról beszélt. Elmondta, öt fausti tematikájú opera – köztük két premier – és egy hangverseny szerepel a Magyar Állami Operaház évadának kiemelt eseménysorozata, a Májusünnep – Faust225 Fesztivál műsorán.

Még egy utolsó egyeztetés a bemutató előtt: Dávid Ilona MÁV-, Ókovács Szilveszter Operavezér. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Máthé Zoltán)

A több mint kéthetes sorozat Gounod Faustjának premierjével veszi kezdetét vasárnap. Az operát a lengyel Michal Znaniecki viszi színre Dario Schmunck, Bretz Gábor és Rost Andrea főszereplésével, Maurizio Benini vezényletével.

A fesztivál másik premierje Ferruccio Benvenuto Busoni Doktor Faust című operája lesz. A magyarországi bemutatóként elhangzó művet Szabó Máté rendezi, dirigense Vajda Gergely lesz, a főbb szerepekben Szegedi Csaba és László Boldizsár lép színpadra. A közönség a repertoárdarabok közül Kovalik Balázs Mefistofele-rendezését, a Zsótér Sándor által rendezett A bűvös vadászt, valamint A kéjenc útját láthatja Anger Ferenc színrevitelében.

Ezekhez a darabokhoz is társult a MÁV, amikor a 4-es Taurusból Operamozdonyt csináltatott. A gép egyik oldalán Létay Kiss Gabriella operaénekes, a másik oldalán Leblanc Gergely balettművész látható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.