Aeropark: szezonnyitás féláron!

iho   ·   2015.03.13. 11:15
cim

Indul a szezon a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér kettes terminálja közelében található Aeropark repülőgép-múzeumban. A múzeumot üzemeltető Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft. a szezon kezdetének alkalmából 50 százalékos kedvezménnyel várja látogatóit március 15-én, vasárnap.

Az Aeropark nemzeti ünnepünktől kezdődően minden nap (hétköznapokon és hétvégén is) 9 órától 17 óráig várja a látogatókat. A nyári időszámítás kezdetétől, március 29-étől pedig minden nap egy órával tovább, 18 óráig lesz nyitva a repülőgép-múzeum.

(fotók: LKK)

A múzeumba most vasárnap az Aeropark különleges szezonnyitó akciója keretében félárú belépőjegyekkel léphetnek be a családok, gyermekek és felnőttek is. A múzeum látogatóinak két óra ingyenes parkolást biztosít az üzemeltető a Budapest Airport Holiday Parkolójának területén. A két óra időtartamnál hosszabb ideig parkoló gépjárművek után megkezdett óránként 500 forintos parkoló díjat kell fizetni a Budapest Airport parkoló-automatáinál.

Az Aeroparkban a magyar polgári légiközlekedés hőskorának összes meghatározó repülőgép-típusa megtekinthető. A Li-2-es, Il-14-es, Il-18-as történelmi, légcsavaros utasszállító repülőgépek mellett a sugárhajtású korszak ikonikus gépei, a Tu-134-es és a Tu-154-es pilótafülkéi is nyitva várják a látogatókat.

A múzeumban szintén megtekinthető egy Yak-40-es regionális repülőgép, a népszerű kétfedeles An-2-es és egy Mi-2-es mentőhelikopter. A kiállítás része számos repülőtéri földi kiszolgáló jármű is. A látogatók külön díj fizetése nélkül kipróbálhatják a múzeum Cessna repülőgép-szimulátorát is, ahol szakértő instruktorok segítik a sikerest leszállást akár a legkisebb vendégeknek is.

Az Aeropark ajándékboltjában számos eredeti Malév-relikviát is megvásárolhatnak a látogatók, köztük a legnépszerűbbek az eredeti Malév Business osztályú bögrék és a logózott fém evőeszköz készletek. Részletes információk +36-20-617-4141 telefonszámon, vagy a park honlapján érhetők el.

A tavaszi és nyári időszakban az Aeroparkból folyamatosan indulnak a népszerű buszos repülőtér-látogató programok is, amelyekre hétvégenként a szabad időpontok függvényében bárki regisztrálhat a Repülőtér-látogatás oldalon. A repülőtér-látogatások három órás programjai rendkívül kedveltek az egyéni látogatók, családok, baráti társaságok körében és az osztálykirándulások programjának is izgalmas részei lehetnek – hangzik a közlemény.

A látogatók betekinthetnek a repülőtér mindennapi munkájába és a repülőtér nyilvánosság elől elzárt részére is eljuthatnak. A három órás programok alkalmával a repülőtér több pontján az autóbuszból kiszállva, közvetlen közelről tekinthetik meg a csoportok a le- és felszálló, guruló, valamint kiszolgálás alatt álló repülőgépeket.

A látogatás programja érinti a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság központi bázisát is, ahol bemutatják a legmodernebb repülőtéri tűzoltó járműveket is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek