Akkor most mi is van a wifivel?

iho   ·   2014.03.12. 10:05
wifi0

„Kedves iho!

Hiszek abban, hogy ebben is tudtok segíteni! Engem nem büntettek meg, csak szimplán bosszankodom. Elvileg ugyanis van egy príma szolgáltatása a MÁV-nak, a – mondjuk így – »fedélzeti wifi«, amit valamiért a szegedi IC-ken mégsem lehet, tudok használni. S nemcsak én. Mindegy, hogy Szegedről utazom a fővárosba, vagy Pestről vissza Csongrád megyébe: nem tudtam még olyan vonattal közlekedni, amelyen csatlakozni tudtam volna a vezeték nélküli hálózathoz. Pedig nálam nagyobb »wifihiéna« kevés lehet: ahol tudom, »lopom« az ingyenes netet.

Egy wifis szenvedéstörténet képekben. A képernyőmentésre kattintva galéria nyílik!

De a vasúttársaság nem hagyja magát. Egy átlagos Lenovo ThinkPad laptopom van, mindig, mindenhova tudok csatlakozni, kivéve a vagonokat. Nagyon sok velem utazó laptopozót, tabletezőt, okostelefonozót megkérdeztem, nekik sikerült-e, a többség hasonlóan járt, mint én. Küldök pár képernyőmentést, szerintem azokról minden világos. A jegyvizsgálók kedvesek, de nem tudnak segíteni. Csak megerősítik az általam tapasztaltakat: valamiért nagyon sokan nem tudnak internetezni utazás közben Szeged és Budapest között.

Kovács Ádám”

Ádámnak is megpróbálunk segíteni, megkérdezzük a MÁV-ot és a Telekomot is, mi lehet a probléma.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek