Civil ellenállás az új forgalmi rend miatt Kőszegen

iho/közút   ·   2012.02.10. 11:38

A múlt hét óta új a forgalmi rend a kőszegi belvárosban, új közlekedési táblák kerültek ki. Sokaknak nem tetszik a városban, mintegy ezer aláírás gyűlt már össze.

A Vasnépe SMS-véleményvonal rovatát napok óta bombázzák a kőszegiek. Tiltakoznak a múlt héten bevezetett új forgalmi rend ellen. Úgy tűnik, valóságos civil ellenállás kezd kialakulni a városban, mert oktalannak, átgondolatlannak, helyenként veszélyesnek tartják azt. Van, aki a régi rend visszaállítását, más viszont átfogó rendezést szeretne.

Kőszeg képviselő-testülete novemberben tárgyalt és határozott a forgalmi rend megváltoztatásáról úgy, hogy forgalomtechnikai szakember javaslatát is figyelembe vette. Múlt héten kikerültek a táblák, átalakult a belváros forgalmi rendje. Kőszegen ez ellen tiltakoznak. Aláírásokat gyűjtenek benzinkutaknál, boltokban.

Kiss Péter városfejlesztési bizottsági elnökkel kapcsolatban azt emlegetik: önös érdekből terjesztette be a változásokat, hogy lakása előtt kisebb legyen a forgalom.

Szó nincs erről, sőt! – tiltakozik az elnök. Ötven méterre van az üzletem, de most legalább 500 métert kell mennem, hogy odaérjek. Én úgy gondolom, hogy néhány ember gerjeszti ezt az egész ügyet Kőszegen, ahol az is baj, ha történik valami, meg az is, ha nem.

Kapcsolódó hírek