Elindult a MÁV–Volán integrált menetrendi kereső

iho   ·   2016.04.01. 13:30
kozos_menetrend0

A MÁV-Start és a Volán Egyesülés 2015-ben kötött stratégiai együttműködési megállapodásának köszönhetően ma délelőtt elindult a MÁV–Volán integrált menetrendi kereső.

A közös felület élesítése azt követően történt meg, hogy rendben lezajlott a fejlesztések összehangolása és a próbaüzem. Az új, vasúti és közúti menetrendi információkat egyaránt tartalmazó rendszer indításával a két társaság célja a szolgáltatási színvonal növelése, ezáltal a közösségi közlekedés vonzóbbá tétele az eddig egyéni közlekedési formát választók számára is.

Képernyőmentésünk április 1-jén 13:23-kor készült. Hogy egy kicsit mi is nyelvtannácik legyünk: egy felkiáltójelnek tudnánk örülni a „Tervezze meg utazását” után

A vonatos és buszos közlekedés összehangolásával még több úti cél válik elérhetővé, még kedvezőbb eljutási lehetőségekkel. Az integrált keresőt a fejlesztők szándékának megfelelően stabil, kiszámítható menetrendek jellemzik, amelyek a szükséges csatlakozásokat is megmutatják. A megjelenés és a felhasználói élmény tekintetében is korszerű és egyszerű kereső fejlesztése az utazóközönség igényeinek figyelembe vételével valósult meg. A cél az volt, hogy az új rendszer a lehető legnagyobb segítséget nyújtsa az utazások tervezéséhez, az egyik közlekedési eszközről a másikra való átszállások kalkulációját is gördülékennyé téve.

A megújult honlapon megtalálható lesz és folyamatosan frissül az országos, a regionális és az elővárosi járatok menetrendje. Az új, integrált menetrendi kereső a következő információkkal szolgál a vonatokra és a helyközi autóbuszjáratokra vonatkozóan: indulási és érkezési pontra vonatkozó adatok, átszállási lehetőségek, utazási és várakozási idők, Volán díjszabási adatok, térképes megjelenítés a megállókkal, valamint a célállomás időjárási adatai – olvasható az örömközleményben.

Most pedig nézzük, mi ez az egész!

A skinért, és az egyebekért az „Origo–vs–Köpönyeg cégcsoport”, azaz a New Wave Media valamint a Cdata Térképtár Kft. felel, nem véleltlen tehát, hogy a vs.hu-ról kínálnak olvasnivalót. Az talán egy kicsit idegesítő lehet, hogy első alkalommal, ha akarjuk, ha nem, kapunk egy tutorialt, az egyébként nem túl bonyolult oldalról. Az meg biztos csak átmeneti kellemetlenség, hogy az időjárásnál hiába választunk ki a fővároson kívüli települést, ha ellépünk az oldalról, már akkor is elfeledi a beállításunkat, azaz még a böngészőt sem kell elhagyni ahhoz, hogy az oldal következő megnyitásánál újra azt lássuk, hány fok van épp a Budapesten.

A kereső a gyorsteszten simán átment, nagyon várt már mindenki egy ilyet. Végre megvan!

Arra még várni kell, hogy a vasúttársaság honlapjába integrálja a keresőt, a korábbi Volán-menetrendi kereső viszont már ide ugrik.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek