Európai vasútgépészeti vezetők találkoztak Budapesten

iho   ·   2014.10.16. 14:30
00kics

Első ízben adott otthont Magyarország az Európai Vasútgépészeti Vezetők Találkozójának. A tanácskozás házigazdájaként a MÁV-Start Zrt. a saját fejlesztésű IC+-kocsikat is bemutatta. A tanácskozáson elsőként Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója az új szervezeti felépítés előnyeiről tartott előadást, a MÁV-Start marketing és fejelsztési vezetője, Kormányos László a dinamikusan fejlődő, családbarát vasút szem előtt tartását emelte ki. Stósz István, a MÁV-Start főmérnökség-vezetője a magyar vasútgépészet jelenlegi helyzetén túl a Flirt-flotta eddigi üzemeltetésének tapasztalatairól, a negyvenkét új motorvonat beszerzéséről beszélt.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója...<br>(a képek forrása: MÁV Zrt.)

A nemzetközi együttműködésre jó példakánt szolgáló ÖBB-TS–MÁV Gépészet Services Kft. együttműködést ismertette. Matthias Hinsch és Kóthy Zoltán ügyvezetők a vasúti teherkocsik javítására 2011-ben létrehozott szervezet felépítését, tevékenységét, céljait ismertették. A Szolnokon készült két IC+-kocsit a Nyugati pályaudvaron Schwartz István, a MÁV-Start vasúti járműjavítás-vezetője mutatta be, aki a két prototípus fejlesztési lehetőségeiről és a sorozatgyártás terveiről is beszélt.

...és Zaránd György, a MÁV-Start vezérigazgatója a konferencián

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek