Ferihegyi felhívás a csodálatos öreg gépekért

iho   ·   2015.10.09. 11:15
cim

(fotók: Aeropark)

Fontos felhívást is kaptunk attól a remek csapattól, amely Ferihegyen régi szép repülőgépek, leginkább egykori Malév-madarak felújításával, megszépítésével foglalkozik.

Igényes munka vár öreg repülőgépeken

Tisztelt Támogatónk, kedves régi repülőgépekért tenni akaró Barátunk!

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. termináljának szomszédságában lévő szabadtéri repülőgép múzeum, mai nevén az Aeropark az új üzemeltető Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (LKK) által jelentős átalakuláson ment keresztül.

Megszépült, kulturált környezet fogadja a látogatókat, a Malév és a repülőtér emlékét őrző járművek álltak szolgálatba és új repülőgépek is érkeztek a parkba.

Az Aeroparkot működtető Légiközlekedési Kulturális Központtal történő együttműködésben, a Magyar Repüléstörténeti Értékmentő Egyesületünk szakmai irányítása mellett, immár lehetőség van a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tulajdonát képező repülőgépek meghatározott felújítási munkáinak elvégzésére is, a múzeum felügyelete mellett.

Az évtizedes elmaradást így valamelyest pótolni lehet, mind műszaki, mind esztétikai területeken.

Pár példa az elvégzendő munkákra: a HA-LBE Tu-134-es repülőgép pilótaablak-cseréje, a Mi-2 mentőhelikopter újrafestése, hordágy, belső kárpit javítása. Elmondható, a korábban felújított Li-2-es és az újonnan érkezett repülőgépek kivételével, az összes pilótakabin, beleértve a székek, műszerfalak, valamint az utasterek is felújításra szorulnak.

E feladatokra vár Egyesületünk műszaki készségekkel rendelkező, aktívan tevékenykedő jelentkezőket, akik szeretnének régi repülőgépek felújításában önkéntesként közreműködni.

Amit a park cserébe nyújtani tud: évente egy autóbuszos belföldi vagy külföldi repüléssel kapcsolatos kirándulás (múzeum vagy airshow) az LKK szervezésében és egyéb közösségi programok, a felújításban résztvevők neveit tartalmazó emléktábla a vonatkozó repülőgépen, ingyenes Aeropark látogatás, évente egy négy fős repülőtér-látogatás az LKK szervezésében.



Amit elvárunk: jó műszaki érzék, a repülés és a repülőgépek tisztelete és szeretete, igényes munkavégzés.

Szeretettel várjuk a jelentkezőket Egyesületünkben és az Aeroparkban!

Az MRE csapata nevében:

Zoltai Péter elnök, Zsaludek Endre alelnök

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek