Huszonöt napig közlekedett a LÁEV Mikulásvonata

iho.hu   ·   2018.12.23. 18:45
mikulasgyor-400

A Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány és az Északerdő Zrt. tizenhatodik alkalommal rendezte meg a programot. Az erdőgazdaság által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) szerelvényei november 22-e és december 16-a között közlekedtek a lillafüredi mesebirodalomba, ahol egy interaktív mesejáték várta a gyerekeket. Most Grincs története, a nagy Ho-ho-ho horgász téli kalandja és Aranyhaj esküvője került a középpontba, de természetesen a Mikulással is találkozhattak a kis vendégek.

2018-ban az Mk48 2021 pályaszámú, hibrid mozdonyt díszítették fel a Diósgyőri Mikulásvonathoz (fotó: Bózsó Gyula/Északerdő Zrt.)

A huszonöt napos rendezvény során kilencvennyolc járatot indítottak a LÁEV. A kívül-belül feldíszített szerelvények naponta négy alkalommal tették meg az utat Miskolc-Dorottya utca és Lillafüred között. 2018-ban a nyolc éve megújított, hibrid hajtású Mk48 2021-es vontatta az ünnepi kivilágítást kapott szerelvényeket. A programsorozat elindítása óta eltelt időben már megközelíti a negyedmilliót azoknak a száma, akik a Diósgyőri Mikulásvonaton utaztak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.