Ismét előrébb egy lépéssel a 100-ason!

Szabó István   ·   2014.12.01. 08:45
00kics

Ez történt 2014 november utolsó napján is. Forgalomba illetve üzembe helyeztük Törökszentmiklós állomás elektronikus biztosítóberendezését, amely egyben Fegyvernek-Örményes állomást is vezérli, természetesen a csatlakozó nyíltvonali szakaszokkal egyetemben.

Elkészült Törökszentmiklós új, elektronikus biztosítóberendezése<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Ezzel a „lépéssel” a Szajol (kiz)–Püspökladány (bez) szakaszon amellett, hogy valamennyi nyíltvonali vágány és állomás átépült, Püspökladány állomás is befejezéséhez közeledik. Szajoltól Fegyvernek-Örményesig elektronikus biztosítóberendezés vezérli, illetve ellenőrzi a vonatok biztonságos közlekedését, beleértve a már korábban elkészült, egyelőre „elektronikus szigetként” működő Karcag állomást is.

Törökszentmiklós állomásának előtere is megszépült

Menetrendváltás előtt még egy forgalomba helyezés lesz a vonalon. Ekkor készül el Püspökladány állomás pályahálózata közel kilencven százalékban. A téli leállás után, 2015-ben már csak Püspökladány befejezése és a hiányzó elektronikus biztosítóberendezés telepítése vár az építőkre Kisújszállás és Püspökladány állomásokon, valamint a nyílt vonalon Fegyvernek-Örményestől Püspökladányig. Reméljük, 2016-ban pedig folytatódik az átépítési a munka Debrecen felé.

Fegyvernek-Örményes felvételi épülete is elkészült

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek