Még idén megújul Kőbánya alsó megálló

iho/vasút   ·   2019.06.20. 20:10
400px_kobanya_also

A MÁV kiemelt hangsúlyt fektet az utasforgalmi területek fejlesztésére, az utasforgalmat és az utazók komfortérzetét növelő intézkedésekre, valamint emelt szintű karbantartások végrehajtására. A májusi kéthetes nagykarbantartás során jelentősen javult a Keleti pályaudvaron a szolgáltatási színvonal, letisztultabb, kulturáltabb látvány fogadja az utasokat. Hasonló célok mentén indul el Kőbánya alsó karbantartása is a homlokzatburkolat bontásával és az állványozással.

A várhatóan az év végéig tartó munkálatok több ütemben zajlanak majd. Az első ütemben a felvételi épület homlokzatának burkolatát bontják, továbbá statikai vizsgálatokat végeznek az acél peronoszlopoknál. A második ütemre a tervek szerint júliusban és augusztusban kerül sor, ekkor korrózióvédelmet kap a perontető, továbbá elvégzik a peronburkolat és a lépcső karbantartását is. A homlokzatburkolat bontási munkálatai után a statikai vizsgálatok eredményének függvényében készült tervek alapján a felvételi épület is megújulhat, akár még az éven. Sőt, őszig a Kőbánya alsó környékén található vasúti pályaszakasz is megújul.

Még az éven megújul Kőbánya alsó megállóhely, és nekikezdenek Zugló és Kőbánya-Kispest megújításának is. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MÁv Zrt.)

Még az idén nagyobb karbantartás kezdődik Zugló megállóhelyen is, ahol a MÁV már 2018-ban eltávolította a graffitiket, továbbá kifestették az aluljárót és a peronépületet. Ez a munka folytatódik idén.

Kőbánya-Kispest állomással kapcsolatban a MÁV pályázatot hirdetett az állomásépület és a gyalogos felüljáró teljeskörű és komplex rekonstrukciójának tervezésére. A beruházás megvalósulásáig a vasúttársaságnak azonban még számos karbantartási munkát el kell végeznie, amelyek révén az utasforgalmi területek színvonala jelentősen javulni fog: megújul a térvilágítás, a váró és a mosdó, új padokat helyeznek ki és kamerákat is felszerelnek. A gyalogos felüljárón a burkolatokat és a világítótesteket is megjavítják.

A MÁV nemrégiben számos intézkedést hirdetett meg az utaskomfort növelése céljából. Az állomásokat érintő karbantartások és kisebb felújítások tovább folytatódnak. A három fővárosi állomáson kívül még idén megkezdődnek a munkálatok Budapest elővárosában is: Albertirsa, Alsógöd, Bicske alsó, Felsőgöd, Nagymaros-Visegrád, Szob, Sződ-Sződliget és Veresegyház állomásokon és megállóhelyeken.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek