Miskolc az új CNG-nagyhatalom

MTI/iho   ·   2016.03.04. 19:35
cng_miskolc0

Vadiúj, környezetbarát, gázüzemű, alacsonypadlós, MAN gyártmányú autóbusz állnak menetrendszerinti forgalomba ezekben a percekben is Miskolcon - jelentették be a városban a közösségi közlekedés megújulására rendezett önkormányzati, szakmai konferencián, amelynek keretében átadták a járművek töltőállomásait is.

A CNG üzemű, sűrített földgázzal hajtott buszok forgalomba állításával a borsodi megyeszékhelyen már nagyrészt csak alacsonypadlós, klimatizált buszok járnak, amelyek megfelelnek az Euro 6-os környezetvédelmi követelményeknek is.

Zöld-fehér(!) MAN-ek lepték el Miskolcot. Mit szólnak vajon a színválasztáshoz a Diósgyőr drukkerei? A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Vajda János)

A miskolci CNG buszflotta 40 szóló és 35 csuklós járműből áll, utóbbit 2015-ben az év autóbuszává választották. A szóló buszon 31 ülő- és 54 állóhely, a csuklós változaton 42 ülő- és 113 állóhely van, emellett babakocsi szállítására és kerekesszékkel közlekedők részére is külön helyet biztosítottak.

Az autóbuszok 9,2 milliárd forintba kerültek, ebből 1,8 milliárd forint volt az állami támogatás, a fennmaradó részt kedvező lízingkonstrukcióval fedezi a város.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Autóbuszközlekedés

Hosszú hétvége március idusán: csütörtökön már péntek van a MÁV-nál

iho   ·   2024.03.13. 08:50

Március 15-én, a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.