Sztrájkveszély a Heathrow-n

MTI   ·   2019.08.03. 11:18

A Unite szakszervezeti szövetség hozzávetőleg négyezer tagja, mások mellett szerelők, tűzoltók és a biztonsági személyzet tagjai péntek este szavaztak a sztrájk lehetőségéről, amelyet 88 százalékuk támogatott. Amennyiben a munkabeszüntetést a terveknek megfelelően megtartják augusztus 5-én és 6-án, 2500 ember eshet ki a munkából a brit főváros első számú repülőterén. A szakszervezetek augusztus végére újabb 48 órás sztrájkot helyeztek kilátásba.

Az elővigyázatosságból elrendelt járattörlések 91 légitársaságot érintenek, köztük a British Airwayst. Az utasokat felszólították, hogy időben tájékozódjanak járatukról, és a szokásosnál is korábban, legalább három órával az indulás előtt érjenek ki a repülőtérre.

A Heathrow a világ második legforgalmasabb repülőtere a dubaji nemzetközi repülőtér után, Európában pedig a legnagyobb forgalmú: 2018-ban több mint 80 millió utasa volt.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek