Keresési eredmény a(z) „balaton” címkére
Rendezés:

Vasút

A MÁV is csatlakozott a tavaly indult Vers a parton kulturális kezdeményezéshez. Idén Vers a peronon címmel már tizenhárom Balaton-parti vasútállomáson is hallhatók magyar költők versei.

Hajózás

A járványügyi helyzethez igazodva a hagyományos húsvéti kezdés helyett idén pünkösdkor, május 30-án indítja első menetrendi és sétahajójáratait a Bahart.

Hajózás

Elkészültek a Balatonon közlekedő hajók koncepciótervei, hamarosan indulhat a közbeszerzés amelynek köszönhetően a Balatoni Hajózási Társaság európai színvonalú hajózási feladatokat láthat el.

Vasút

A vasúttársaság nemzetközi járatait közel 3,1 millióan választották. A belföldi utasszám is nőtt. Visszatértek az étkezőkocsik is.

Vasút

December elején véget ért a pályafelújítás. Jövőre megkezdődhet a csisztafürdői vonal újjáépítése is.

Közút

A beruházással közvetlenül elérhetővé vált a Balatonakarattyát és Balatonkenesét megkerülő 710-es főút, így várhatóan a főszezoni torlódások is csökkennek majd.

Vasút

A Szabadbattyán és Balatonfüred közötti szakaszon már alapozzák a felsővezetéktartó oszlopokat. Több állomás át is fog épülni.

Hajózás

A két héten át tartó vízeresztés alatt három centimétert apadt a Balaton, és hajók kelhettek át a csatornán a Balaton és a Duna között.

Hajózás

A siófoki vízszintszabályozó műtárgyak jövő hónapban kezdődő átépítése miatt megnyitották a Sió-zsilipet.

Vasút

Százezerrel többen utaztak vonattal a „magyar tengerhez” az idei nyáron, mint a tavalyin.