Keresési eredmény a(z) „duna” címkére
Rendezés:

Hajózás

Az extrém alacsony vízállás hátráltatja a hajózást, az árufuvarozók kapacitásuk egyharmadát tudják csak kihasználni, a személyszállító hajók forgalmát korlátozták, a kikötők kihasználtsága is csökken.

Közút

Csütörtökön délelőtt tíztől forgalomkorlátozás és hajózási zárlat lesz a fővárosi Erzsébet hídnál, a Dunában talált bomba kiemelése miatt.

Közút

Helyére emelték az új komáromi Duna-híd első acél elemeit.

Hajózás

Mintegy 610 milliárd koronába, 7015 milliárd forintba kerülne a Duna–Odera–Elba-csatorna megépítése, amellyel a közép-európai országok kényelmes vízi utat, összeköttetést létesíthetnének több tengerhez.

Közút

2018-ban július 14. és augusztus 5. között, négy egymást követő hétvégén vehetik birtokba a Szabadság hidat a budapestiek és az arra járók.

Hajózás

A Regattán sárkányhajók és evezősök versenyeznek a Dunán, lezárják az érintett rakpartokat is.

Hajózás

A kivilágított csónakok vonulása érdekes látványosságnak ígérkezik.

Vasút

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által nemrég kiírt részvételi felhívás kifejezetten Budapest vasúti átjárhatóságát kell vizsgálja.

Közút

Komáromig kell menni egy ilyen „szervezett” lehetőségért: látogatóközpontot adtak át a Magyarország és Szlovákia között épülő új Duna-híd komáromi hídfőjénél.

Hajózás

A járat a Duna bal partján lévő dömösi vasúti megálló és a jobb parton található kikötő között biztosítja az átkelést a folyón.