Átadták a Vásárhelyi Pál utca felújított szakaszát Szegeden

MTI   ·   2011.12.16. 17:23

A kivitelező osztrák Porr-csoporthoz tartozó Teerag-Asdag Kft. a munkát június végén kezdte. Kétszer kétsávosra bővítették az utat, kerékpárutat és mindkét oldalra járdát építettek. A beruházás 304 millió forintba került, amelyből 194 millió forint európai uniós támogatás volt. Emellett az önkormányzat saját költségvetéséből több mint 340 millió forintot költött csomópontépítésre, közműkiváltásra és -cserékre. A beruházás így összesen csaknem 650 millió forintba került. A munkák a Kossuth Lajos sugárút és a Bakay Nándor utcai körforgalom közötti útszakaszt érintették.

A négysávosítás folytatódik. Második ütemként jövőre a Bakay Nándor utcai körforgalom és a Kálvária sugárút közötti szakaszt újítják fel. A tervek szerint a jövő év elején kiírják a közbeszerzést, az év első felében megkezdődik a kivitelezés, és az év végére átadhatják a teljes hosszában felújított Vásárhelyi Pál utcát. Az útvonal a dél-alföldi város egyik fontos közlekedési szakasza, hiszen az 5-ös és 55-ös főút egyik összekötője.

Botka László (MSZP) polgármester a helyszínen tartott átadás-átvételen elmondta: az elmúlt években a legfontosabb célnak az infrastruktúra fejlesztését tekintették. Szükség volt a külső – M5, M43 – és a belső közlekedési lehetőségek fejlesztésére is. A tömegközlekedési nagyprojekt építkezési része csütörtökön zárult, három év alatt a teljes villamos- és trolihálózatot sikerült újjáépíteni. Emellett törekedtek a fontosabb összekötő utak fejlesztésére is.

Kapcsolódó hírek