Az ABB segítségével repül a Solar Impulse 2

iho   ·   2014.04.14. 14:22

Az ABB – amely 2013-ban mintegy másfélmilliódollárt fordított kutatásfejlesztési tevékenységekre – komoly szerepet kíván vállalni a Naprepülő Föld körüli útjában is.

„Társulásunk két svájci székhelyű, globális piacvezető vállalat együttműködését hozza létre, amelyeknek lételeme a technológiai és innovációs határok feszegetése egy jobb világ megteremtésének céljával” – jelentette ki Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „Hiszünk Bertrand elképzelésében, és meggyőződésünk, hogy az innovatív technológiák elsőként alkalmazásával képesek leszünk szétválasztani a gazdasági növekedés folyamatát az energiafogyasztás és a környezetterhelés fogalmaitól. Az ABB jelenleg vezető szerepet tölt be az energiahatékonyságra, a fenntartható közlekedésre és a megújuló energiaforrások alkalmazására vonatkozó megoldások fejlesztése területén, és a Solar Impulse projekthez hasonlóan, vállalatunk is folyamatosan feszegeti a technológiailag lehetséges határait.”

„Mind a Solar Impulse csapatát, mind az ABB-t technológiai újítóként és úttörőként tartják számon,” jelentette ki Andre Borschberg, a Solar Impulse társalapítója és vezérigazgatója. „Mindkét társaság a tiszta energiatechnológiák alkalmazására szeretné motiválni az embereket; az ABB és a Solar Impulse – közös eredményeink érdekében – olyan kulcsfontosságú technológiai megoldások fejlesztésén fog együttműködni, mint a teljesítményelektronika területe.”

Az ABB a világ második legnagyobb napelemes invertergyártójaként, és a szélenergia-szektor egyik legnagyobb beszállítójaként, továbbá az elektromos autók gyorstöltő hálózata előállítójaként és forgalmazójaként globális piacvezetőnek számít a megújuló energiaforrások, a környezetberát technológia alkalmazásában – áll a cég sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek