Budapest–Velence helyett Prága–Velence

iho/repülés   ·   2012.04.23. 10:30
cim

Az előzetes bejelentés ellenére valószínűleg nem indul el a nemrég alakult, Boeing 717-esekkel repülő spanyol–olasz fapados Budapest–Velence járata. Mint arról az iho/repülés is beszámolt, a Volotea március legelején áprilisra ígérte a heti három járatot, majd két héttel később júniusra módosult az indítás. A napokban azonban, mint erről az Egek Ura blog összefoglalójában olvashatunk,a légitársaság oldaláról eltűnt Budapest, viszont feltűnt Prága.

Az érdekes festésű 717-esek mégsem jelennek meg Budapesten? <br>(fotó: BA)

A blog utal arra, hogy a Budapest Airport már korábban jelezte: a Malév csődje után a légitársaságok figyelme inkább Bécs és Prága felé fordul, ez a két repülőtér fog hasznot húzni a Ferihegyen csökkent forgalomból, illetve abból, hogy a magyar kormány továbbra sem adja át más légitársaságnak az unión kívüli országokba érvényes repülési jogokat.

Az Egek Ura blog ugyanakkor inkább „Ryanair-effektusról” beszél: az ír fapados szorította ki trevisói kínálatával és a profitmentes működés ellenére alacsonyan tartott tarifáival a Budapesten még be sem indult konkurenciát.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.