A MÁV-ot is meglepte, hogy Desirót küld Ráckevére

iho   ·   2018.06.02. 08:50
400desirohev

Az iho.hu csütörtökön írta meg, hogy az égető járműhiányon a MÁV-HÉV déli hálózatán úgy segítenek, hogy a Ráckevei HÉV-en két Desiro-motorvonat beállításával tartanák fenn a forgalmat.

A MÁV kommunikációja nem volt rest, azonnal közleményt adott ki arról, hogy a H6-os vonalon Desiro-tesztüzem folyik. A szövegben az is benne volt, hogy:

Egyelőre nincs tervben, hogy a – főként a lajosmizsei, az észak-balatoni és (a villamosítás előtt) az esztergomi vonalon megszokott – dízelmotorvonatok rendszeresen utasokat szállítsanak a HÉV-vonalakon.

Desiro és HÉV a MÁV fotóján

Péntek este újabb közlemény landolt az újságírók postaládájában:

Június 4-től Desiro motorvonatok segítik a HÉV-közlekedést a H6-os (ráckevei) vonalon

Mivel az biztos, hogy a MÁV nem állít szándékosan valótlanságot (miért is tenne ilyet ebben az ügyben, semmilyen előnye nem származik belőle), csütörtökön még nem volt tervben az, ami másnap már igen, hogy a következő munkanapon piros szerelvény is jár ott, ahol csak zöld szokott.

Desiro a Margit hídnál 2008-ban (fotó: Vörös Attila)

A H6-os HÉV menetrendjében az indulási időpontok nem változnak. A jegyek érvényesítésére az ideiglenesen felszerelt, a HÉV-eken alkalmazott jegyérvényesítő készülékek használhatók. A piros színű vonatokon az ajtó nyitása az ajtónyitó gomb megnyomásával lehetséges, a le-, illetve felszállási szándékot megálláskor kell jelezni.

A próbamenet tehát sikeresen lezajlott. A szakemberek a szükséges műszaki és biztonsági ellenőrzések mellett az utastájékoztatás feltételeit is tesztelték, kipróbálták a hangos és vizuális berendezések működését.

A fővárosi és környéki HÉV-hálózaton eddig nem segített, hogy előbb leválasztották a BKV-ról, majd a MÁV-hoz csatolták. A rossz állapotú járművek és pályák tovább rongálják egymást. Az elmúlt hetekben kerékabroncs-repedések miatt annyi szerelvényt kellett leállítani, hogy a csepeli vonalon már a menetrendet is ritkították, növelve a zsúfoltságot a csúcsidőben.


* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek