Elindult a miskolci „futár”

MTI/iho   ·   2014.11.29. 11:15
misfut0

Singlár Zsolt, az önkormányzati tulajdonban lévő Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. vezérigazgatója a rendszert bemutató sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az utastájékoztató rendszernek köszönhetően valós idejű információkhoz juthatnak azok, akik tömegközlekedési járműveket használnak.

Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere kiemelte, hogy a korszerű tájékoztatási rendszerrel felszerelt járműveken, megállóhelyeken, végállomásokon jól látható, könnyen értelmezhető információkat kapnak az utasok, és ezeket okostelefon segítségével is elérhetik. Mint mondta: Miskolc az úgynevezett „okos városok” közé szeretne tartozni, ezt máris bizonyítja az integrált utastájékoztatási rendszer, a város arra törekszik, hogy minden egyes fejlesztés – közlekedés, közbiztonság, energiagazdálkodás, közigazgatás, oktatás – a legkorszerűbb technológia alkalmazásával valósuljon meg. Hozzátette: a miskolci önkormányzat a közösségi közlekedés fejlesztésére törekszik, a most megújult villamos flotta után új autóbuszok vásárlása a cél, miként az elektronikus jegyvásárlás lehetőségének megteremtése is.

Körmöndi Róbert villamosvezető örömmel mutatott a kijelzőre. Kattintás után a minigalériánkban azt is megnézheti, mi az a plusz információ, amelyet eddig csak a miskolci „futáron” látni! (fotó: MTI/Vajda János)

Az integrált utastájékoztatási rendszer kivitelezését közbeszerzésen a Tigra cégcsoport nyerte el, a cég rendszer-integrációért felelős igazgatója, Balogh Attila tájékoztatása szerint s megállókban is LED-es kijelzőket, a villamosokon, autóbuszokon, monitorokat, fedélzeti számítógépeket szereltek fel.

Az évi csaknem hatmilliárd forint árbevételű társaság építette ki korábban a Borsod Volán Zrt. utastájékoztató rendszerét is. Elmondta: az MVK Zrt. autóbusz és villamoshálózatán több mint száz helyen helyeztek el LED-es kijelzőket, amelyeken minden fontos információt megkapnak az utasok, a járműveken pedig monitorok tájékoztatják az utazókat a tudnivalókról.

– Miskolcon megvalósult a korszerű utastájékoztatás, sokkal kiszámíthatóbbá, tervezhetőbbé vált a közlekedés – tette hozzá. Balogh Attila az MTI-nek azt is elmondta: az elmúlt három évben az MVK Zrt.-nél megvalósult projektjük már a hetedik hasonló volt, céljuk az, hogy a rendszerek az adott városban, így Miskolcon a Borsod Volán és az MVK között összekapcsolhatók legyenek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek