Társadalmi egyeztetés indul az Újbuda–Újpest-villamostengely fejlesztéséről

BKK/iho   ·   2024.04.22. 18:00
00_villamos_latvanyterv

Az Észak-Pest és Dél-Buda közötti átszállásmentes villamoskapcsolatról társadalmi egyeztetés keretében indít kérdőívet a BKK. Az érintettek a kérdőív kitöltése mellett a BKK Agóra utcafórumain is megoszthatják észrevételeiket, javaslataikat a pesti fonódó villamoshálózat II. ütemének tervezéséről.

A társadalmasítás keretében az érintett területen lakók, dolgozók és közlekedők is elmondhatják véleményüket, illetve a szakemberek az érintett területeken működő vállalkozások igényeit, észrevételeit is figyelembe veszik. A különböző civil szervezetek, illetve szakmai egyesületek a Mobilitási Témacsoport keretében ismerhették meg a fejlesztés tervezett elemeit. Erre a tervezés előrehaladása során több további alkalommal is lesz lehetőségük. A BKK szakemberei emellett folyamatosan egyeztetnek a hatóságokkal, a kerületi önkormányzatokkal és a közműcégekkel is.

Az Újbuda–Újpest-villamostengely projekt részeként új, átszállásmentes közösségi közlekedési kapcsolat jöhet létre Észak-Pest és Dél-Buda között, valamint a budapesti belváros kötöttpályás közlekedési lehetőségei is javulhatnak a BKK tervei szerint. Csökkenhet az átszállások száma és az utazási idő, valamint javulhat a szolgáltatás kiszámíthatósága – ezek együttes hatására pedig jelentősen növekedhet a közösségi közlekedés versenyképessége az Észak-Pest–Dél-Buda-tengelyen. A beruházás előkészítése az Európai Unió társfinanszírozásával, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program Plusz (IKOP Plusz) programnak köszönhetően valósulhat meg.

A május 31-éig tartó társadalmi egyeztetés keretében egy kérdőívben elsősorban a Lehel tér és a Deák Ferenc tér között megépülő új villamospályával, -megállókkal és azok környezetével kapcsolatos utasigényeket mérik fel.

  • A BKK azok véleményére is számít, akiknek nem kényelmes az online változat kitöltése, hagyományos, papíralapú kérdőívek is rendelkezésre állnak. A nyomtatás után kitöltött dokumentumokat a BKK Ügyfélközpontjaiban lehet leadni, vagy a BKK postacímére kell elküldeni (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19–21., jelige: Újbuda–Újpest villamos).
  • A kérdőív papíralapú példányai a BKK Ügyfélközpontjaiban is elérhetőek.

A BKK Agóra utcafórumok keretében az érintettek személyesen is elmondhatják véleményüket a projektről. A társaság munkatársai az alábbi időpontokban és helyszíneken várják az észrevételeket:

  • április 23. (kedd) 16:00–18:00: Nyugati pályaudvar
  • április 29. (hétfő) 16:00–18:00: Deák Ferenc tér
  • május 13. (hétfő) 16:00–18:00: Újpest-központ
  • május 15. (szerda) 16:00–18:00: Lehel tér

A kérdőív online kitöltésének, valamint a papíralapú változat valamelyik BKK-ügyfélközpontba leadásának a határideje egyaránt május 31.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek