Elszabadult kisvasúti szerelvény okozott balesetet Miskolcon

iho/vasút   ·   2018.06.11. 12:08
400px_kisvonat_vs_vill_miskolc

Különös baleset történt hétfőre virradó éjjel fél kettő körül Miskolcon. A Borsod Online információi szerint a Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) egyik keskeny nyomközű szerelvénye eddig tisztázatlan körülmények között elszabadult az Északerdő Zrt. Erdész úti telephelyéről, majd irányítás nélkül néhány száz métert megtéve áttörte a pályát záró ütközőbakot a Dorottya utcai végállomásnál, és a Kiss tábornok útra haladva belevágódott az MVK Zrt. éppen arra közlekedő 1-es villamosának oldalába, ami az ütközés erejétől kisiklott.

Az elszabadult kisvasúti szerelvény a 614-es Skoda-tuja oldalába csattant (fotók: MTI/Vajda János)

A baleset során személyi sérülés nem történt, mindössze az egyik utas lett rosszul az őt ért sokkhatás miatt. Az anyagi kár viszont több milliós: a 614-es pályaszámú Skoda-villamos oldala, valamint az azzal találkozó kisvasúti kocsi is jelentősen rongálódott. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A balesetben nem sérült meg senki, az anyagi kár viszont jelentős

A helyszínelés és műszaki mentés idejére a villamospályát, valamint a Kiss tábornok útja városból kifelé vezető oldalát le kellett zárni. A Diósgyőri gimnázium és Felső-Majláth megállóhelyek között villamospótló autóbuszok közlekednek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.