Hozzávetőlegesen 170 millió forintos fejlesztést valósít meg a következő másfél évben a TDK-csoporthoz tartozó Epcos Elektronikai Alkatrész Kft. Szombathelyen. A program körülbelül 85 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében, amelyből a vállalat a fejlesztési, alapanyag és munkaerő-kiadásait finanszírozza. A kutatás-fejlesztési program elsősorban az autóipari elektronika, valamint az energia újrahasznosítás területén felhasznált elektronikai alkatrészek fejlesztését érinti.

A vállalat a korábbi években már számos sikeres kutatás-fejlesztési programot valósított meg, amelyek tapasztalatait az idei projektnél is hasznosítani tudja. Öt évvel ezelőtt innovációs díjjal is elismert fejlesztés során például chip méretű, felületszerelt, úgynevezett transponder-tekercseket, valamint speciális rezgésbiztos alumínium-elektrolit kondenzátorokat fejlesztettek ki az Epcos szakemberei. A transponder-tekercsek a guminyomás-ellenőrző rendszerek fontos alkatrészei, minden 2012 novembere után gyártott személygépkocsi kötelező tartozékai olvasható a közleményben

Az Epcos a Nyugat-Pannon Járműipari és Elektronikai Központ egyik meghatározó szereplője Szombathelyen, 1700 dolgozót foglalkoztat. A kutatás-fejlesztés mellett az Epcos Elektronikai Alkatrész Kft. az elektronikai alkatrészek széles palettáját gyártja olyan technológiailag kihívást jelentő és jövőorientált alkalmazások számára, mint a szél- és napenergia rendszerek, mélytengeri fúróállomások, energiatakarékos világítórendszerek, valamint különböző autóipari elektronikai rendszerek.