Megérte beüzemelni az iparvágányt, díjat kaptak érte

iho/vasút   ·   2016.04.15. 12:42

Az idén 25 éves, szolnoki BI-KA Logisztika Kft. a kelet-magyarországi régió kiemelkedő logisztikai szolgáltatójaként folyamatosan bővülő szolgáltatási körrel és ügyfélközpontú szemléletmóddal áll partnerei rendelkezésére, amelynek köszönhetően napjainkra egy 150 főt foglalkoztató, 6 milliárd forint éves árbevételű középvállalattá fejlődött. A vállalat stratégiai céljai között kiemelt jelentőséggel bír a környezettudatos gondolkodásmód és a fenntartható fejlődés támogatása, a tehergépjármű-flotta legkorszerűbb szerelvényekkel történő bővítésétől kezdve az ISO 14001 környezetirányítási rendszer közelmúltban történő bevezetéséig.

A közúti szállítás során jelentkező externáliák csökkentése érdekében, a vasúti áruszállítás lehetőségét megvizsgálva a BI-KA Logisztika Kft. Regionális Logisztikai Szolgáltató Központ címmel bíró telephelyén található iparvágány-hálózat fölújította, és használatba vette. A környezettudatos tevékenység elismeréseként a vállalat április 13-án átvehette az „Iparvágány hálózat reaktiválása és a vasúti szállítmányozási tevékenység elindítása a BI-KA Logisztika Kft-nél a szolgáltatásbővítés és a környezettudatosság fokozása érdekében” című pályamunkájáért a Professional Publishing Hungary Kft. által szervezett V. Greenovációs Nagydíj pályázat elismerő oklevelét.

A pályázat szerint a vállalat 2015 év végéig közel 500 vagon áru továbbítását oldotta meg vasúton, amely 77,3 százalékkal kevesebb szén-dioxid, 94 százalékkal kevesebb nitrogén-oxid és 95,6 százalékkal kevesebb szén-monoxid kibocsátással járt, mintha ugyanezt az árumennyiséget közúton fuvaroztatta volna.

A vasútlogisztikai üzletágában a BI-KA Logisztika Kft. eredményesen ötvözte a környezetvédelmi és a gazdaságossági szempontokat, ezáltal választási lehetőséget ajánlva partnereinek az egyes szállítási megoldások között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek