Nem jár a H5-ös HÉV a hétvégén a Batthyány tér és a Margit híd között

iho/vasút   ·   2019.03.08. 09:35

A március 9-10-i hétvégén rövidített útvonalon, a Batthyány tér végállomás érintése nélkül, Szentendre és Békásmegyer felől is csak a Margit híd, budai hídfőig közlekedik a H5-ös HÉV. A Margit híd és a Batthyány tér között a 19-es, a 41-es villamossal vagy a 109-es busszal érdemes utazni, ugyanakkor az M2-es metróra átszállási kapcsolatot nyújt a 4-es és a 6-os villamos is a Széll Kálmán téren, illetve a Blaha Lujza téren.

A hétvégi karbantartás idején a Margit híd megállóhelyen a HÉV-ek a megszokottól eltérően a Batthyány tér irányú peron mellől indulnak Békásmegyer és Szentendre felé. A H5-ös HÉV indulási időpontjai a hétvégi karbantartás idején néhány perccel megváltoznak. A HÉV ideiglenes menetrendje már elérhető a BKK honlapján: a Margit híd, budai hídfő és Szentendre között közlekedő vonatoké ezen a linken, a Margit híd, budai hídfő és Békásmegyer között közlekedő vonatoké pedig ezen a linken.

A HÉV-ről az ahhoz csatlakozó buszjáratokra történő átszállás biztosítása érdekében ezen a két napon a Szentlélek tér H és a Békásmegyer H buszvégállomásról induló autóbuszok egyes indulási időpontjai módosulnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.