A European Aviation Group nevű brit csoport lesz a Sólyom Hungarian Airways első hat repülőgépének bérbeadója. A csoport elnöke, Paul Stoddard, egyébként egykori Forma-1 istálló-tulajdonos, akinek levelét a Sólyom Airways juttatta el az iho/repüléshez, megerősíti, hogy hat Boeing 737-500-as repülőgép több éves lízingjéről van szó, a gépek átadása most kezdődik és szeptember végével lezárul.

A Skybus weboldalán lízingre vagy eladásra kínált VIP-737-esek egyike

Stoddard levelének második részében arról ír, hogy öröm a számára oly kedves emlékeket ébresztő Magyarországgal üzleti tevékenységet folytatni, öröm a magyar légitársaság vezérével együttműködni. Stoddard sok sikert kíván neki és a csapatának, akiknek tagjait „nagyon professzionálisaknak” minősíti. Úgy véli, hogy a magyar és más országbeli légiutasoknak fontos lesz, hogy Magyarországon ismét munkába el egy teljes kiszolgálást nyújtó légitársaság.

A pilótafülke

A csoport tagja, a European Skybus Limited a dél-angliai Bournemouth nemzetközi repülőtéren működik, ahol repülőgépátalakítással, karbantartással és repülőszemélyzetek képzésével is foglalkozik. A cég weboldalán három VIP-kialakítású 737-es szerepel lízing-kínálatként vagy eladásra, ezek egyike különösen mutatós, wingletekkel felszerelt példány, de mint a gépek ismertetőjéből kiderül, az üzemanyagfogyasztást számottevő mértékben, de főként hosszabb vonalakon csökkentő szárnyvégfül a gépek opcionális felszereléséhez tartozik.

Az ugyancsak felújított konyharész

Ezeknek a 737-eseknek az orr-részében ággyá alakítható elsőosztályú ülésekről láthatók fotók, de nyilván átrendezhetők a Sólyom által jelzett konfigurációra, 12 business class és 98 economy üléssel. Az egyik 1992-es gyártású, a második és a harmadik 1991-es, viszont az ötvenezer körüli ciklusszámuk és 35 ezer fölötti repült óraszámuk ehhez képest alacsony, mondta a budapesti tájékoztatón a légitársaság vezérigazgatója.

Mint beszámoltunk róla, a gépek közül az első budapesti átrepülését augusztus 18-ra ígéri a cég.