Újabb intermodális vasúti útvonal Hollandia és Kína között

iho/vasút   ·   2020.01.17. 15:00
400px_kontenervonat

A januárban elindított fuvar a megrendelők számára lehetővé teszi a teljes konténerrakománynál kisebb szállítmányok küldését is. A Hollandia déli részén található tilburgi terminál és a jelentős csomópontként funkcionáló, kínai Csengtu közötti vasúti szállítási lehetőséggel különböző fuvarozók szállítmányait gyűjti össze és szállítja le mindkét irányban a GVT Intermodal – számol be a Rail Freight.

Gyűjtő szállítmányozással konténerekben utazhatnak a szállítmányok a hollandiai Tilburg és a kínai Csengtu között, mindkét irányban (illusztráció: Korcsmáros Gábor)

A szolgáltatás elérhető az olyan nem raklapos termékek számára is, mint a gépek vagy ömlesztett áruk. Ennek előnye, hogy a fuvarozóknak nem kell egy teljes konténert lefoglalni, ha a feladott szállítmány nem éri el azt a mennyiséget. A Hollandiába vagy Kínába történő megérkezést követően a szállítmányt az egyéni igényeknek megfelelően kezeli a GVT, ide tartozik például a vámkezelés vagy a további szállítás.

A gyűjtő szállítmányozási lehetőséget keleti irányban azokra a termékekre is ki lehet terjeszteni, melyeket a nyugati-európai exportőrök a GVT által Csengtuban szervezett, Holland Pavilon elnevezésű kereskedelmi vásáron ki akarnak állítani – a rendezvény célja, hogy felkeltse az kínai importőrök érdeklődését a holland kereskedelem iránt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.