Megszakított felszállás: égett a 777-es hajtóműve
Robbanás a nekifutás korai szakaszában, a gépet biztonságosan lefékezték. Hasonló tavalyi történet: Las Vegas, BA 777-200.
Bozótpilóták olimpiája: felszálláshoz 12 méter... Videók!
Bobby Breedent megint nem lehetett legyőzni, a réselt fékszárnyas Super Cub most főképpp startban jeleskedett.
Repül a sógorék nyila, a Diamond DART!
A konkurenciánál könnyebb, olcsóbban eltartható katonai gép: erre a piacra mi is betörhettünk volna...
Monyinó: a halálra ítélt repülőmúzeum?
Elképesztő kincsek, a sorsuk bizonytalan: ha egy gép túl nagy és nehéz, szétvágják?! Aki teheti, augusztus előtt nézze még meg. Írásunk első része.
Rosszul lett utaskísérők, alvó pilóták
Egyszerre két sztyuvi lett beteg, egyszerre két pilóta szunyókált... Az F-16-sok sem tudták őket felébreszteni, csak a dörömbölés.
A téli menetrendben is Lufthansa Debrecen–München
Az érkezési-indulási időpont viszont változik.
Az első Cityjet Superjetek; és a magyar-orosz társaságé?
Átvette első gépét az első és eddig egyetlen európai felhasználó. Az üzemeltetés elhúzódó problémái. S100-asok és a balkáni hálózat?
F-35-ösök át az óceánon, most már kelet felé, Hollandiába
Leeuwarden: a nyílt napokon bemutatkoznak a majd ide kerülő gépek. A Boeing igyekszik megfúrni a dán Lightning-beszerzést.
A versenytársak közül a kanadai előbbre tart, a japán lemaradt. Sikeres tesztek, 41 ezer láb magasságig és Mach 0,82-ig.
Izrael Salamon-hadművelete, a legtöbb embert legrövidebb idő alatt menekítő légihíd. Harmincnégy gép, negyvenegy út a polgárháborús Etiópiából.
Az új járat egyelőre heti két alkalommal, szeptember 11-től október végéig közlekedik.
A VietJet eddig csak európai gyártású egyfolyosósokat vett és rendelt... A MAX 200 kifejezetten a diszkontokat célozza.
Lehet, hogy a gép jó időben startol, de veszélyes szelek várják leszálláskor. Az sem mindegy, milyen hangárban éri egy vihar.
Mire lehet következtetni az ACARS-adatokból? Volt-e robbanás? Mit jelenthet a gép mozgása? Továbbra is döntő a dobozok tartalma.
Az különösen fontos a mai időkben, hogy a kicsikben is mozduljon meg valami érzelem, ha a repülőtéren járnak.
Olajfolt egy európai műhold felvételein, a feltételezett zuhanás feltételezett helyszíne közelében. Amerikai műholdfelvételeken nem látszik robbanás.
Nehezebb lesz a pilótáknak, de a fotósoknak is. A tavalyi Shoreham-katasztrófa nyomán súlyos szigorításokat vezettek be..
Először 22 ezer lábnyi zuhanás. Kitérés balra-jobbra, átesés miatt, vagy az átesésből való kivétel kísérlete? Az előző fél óra és az előző két perc.
A személyzet mind a hét tagja sérülés nélkül megúszta, megszakított felszállás volt. A kormányzó cáfolja, hogy megtámadták volna a bázist.
Tíz hardpoint, szupercirkálás, megnövelt hatótáv, modern radar, avionika. Az új Gripen kicsivel nagyobb, de sokkal többet tud.
Mégis volt vészjelzés? Működik az automata vészjeladó. Megint utazómagasságról tűnt el egy utasszállító.
Baráti hangulat, világversenyhez illő szervezés, négy versenyszám a rossz idő ellenére is sikerült: jövőre világbajnokság lesz Szatymazon!
La Ferté-Alais: a távozó hordozó-típus nem jött el, de a műszerfala eladó. Bronco futókezelés Stones-módra, eltűnés a fűben.
A második félévétől nyolc új várossal bővül a Budapestről átszállás nélkül elérhető úti célok száma, több légitársaság sűríti járatait.
Bizonytalanságok az üzlet körül, az afrikaiak tizenhat, a svédek nyolc gépről beszélnek, az biztos, hogy C/D változatokról van szó.
Még több cikk