Londoni reptérháború: Heathrow győzött!
A vártnál hamarabb mégis megszületett a döntés, de az új, a mostaniaktól északnyugatra tervezett pálya legkorábban 2025-re készülhet el.
56: magyar menekültek és az Air Force One
A Super Connie ez alkalommal nem Eisenhowert vitte. Egy szép repülőgép, huszonegy utas, és a fénykép mögött a történelem.
Királypuccs, és repülőgépe: a Junkers F-13
A gép, amely 95 éve IV. Károlyt Dénesfára  hozta. Azóta az Ad Astra „a mi Junkersünk”, egy hónapja repült Svájcban először a csillagmotoros replika.
Egy négyhajtóműves negyedszázada: A340-sztori
Együtt született a kéthajtóműves kistestvérrel, de 377 példány után 2011-ben leállt a gyártása. Jó ideig a szuperhosszú járatok bajnoka volt.
Királypuccs, és repülőgépe: nem volt eltérítés!
Egy legendával kevesebb. A Junkers repülésének igazi története, izgalom azért volt, motorleállás az Alpok fölött...
Máltai zuhanás: Líbia partjai felé indult a Merlin IV-es
Lehet, hogy migránsok felderítése volt a feladata? Nem sokkal felszállás után csapódott a földbe a máltai nemzetközi repülőtéren a gép.
Eltűnt 777-es: folytatni kellene a kutatást!
Új teória: kigyulladhatott a szélvédő-fűtés, meghibásodhatott az oxigén-rendszer. Ha a gépnek nagyobb a légellenállása, máshol kell keresni.
Hétszáz utas! Iszlám-adta új esély az óriásoknak
A Malaysia hat A380-asa lesz a legnagyobb kapacitású utasszállító a világon, lehet, hogy további Super Jumbók kerülnek be a zarándoküzletágba.
Huszonöten lettek rosszul a BA London–San Francisco járatán.
Ötven új mérnök Ferihegyen. Magasan képzett és motivált munkaerő, jó infrastruktúra, megközelíthetőség, erős a helyi támogatás.
Legalább is a kisebb kísérettel utazók. A győztes a Gulfstream G550, a vesztes ismét egy francia típus, a Dassault Falcon, pedig még tart a helikopterügyben is a tiltakozás.
A kanadai repülőgép- és vasúti járműgyártó a februárban bejelentett hétezer mellett további hétezer-ötszáz dolgozóját küldi el.
Ferihegyi „vadkelet”: melyik cég melyik légitársaságért versenyez? A török cég cáfolja a vádakat, a Malév GH. súlyos adósságokat görget.
Mi történt, miért történt, és miért történhetett meg? Egy rosszul sikerült leszállás anatómiája és háttere, avagy átstart helyett interceptor...
Helikopter: 160 ezer forintos üzemóra, giró: 12 ezer forintnyi benzin. Permetezés, vadszámlálás, határőrizet. Ha megnyílik a kisgépeknek a kínai légtér...
A török labdarúgócsapattal Isztambulból Manchesterbe tartó repülő szélvédőjén útközben jelentek meg repedések.
Az első nemzeti gyártási engedély. A girokopter megmondja, mikor lehet prerotálni, felszállni. A háziasszonyok és a Skycruiser.
Utasításra fordul, gyorsít vagy lassít, emelkedik vagy süllyed, nem lankad a figyelme, és rögtön meghallja, amit mondanak neki...
Szépidomú forgószárnyas, gyors és sima felszállás. Amikor mások pakolnak, a girósok akkor nyitják a hangárajtót. Inárcsi csoda, különleges megoldások.
A 320-as kapitánya átemelte a gépet a 330-as felett; meg is tudott volna állni? Az indiai kisgép rossz magasságot nyugtázott, az irányító nem korrigált.
Londonba a jelenlegi hét helyet nyolc járatot indítanak hetente, az eindhoveni járatok számát pedig heti kettőről háromra növelik.
A Samsung Galaxy Note7 nem kerülhet a gépek fedélzetére. A lítium-ionos akkumulátorok és a repülésbiztonság: incidensek és katasztrófák.
Eredmény nem volt, esemény bőven, a tizennégyek futamát sem tudták lerepülni. Dolderer világbajnok, Hall második, Lamb verseny nélkül búcsúzott.
Késés után aláírások: 200 Kamov közös gyártása, légelhárító rendszerek. India vesz új tankereket is, az oroszok nem adnak el semmit Pakisztánnak.
A CS300 elnyerte az EASA-alkalmasságit, a Superjet főnöke bejelentette a 120 személyes változatot, a Mitsubishi még mereng a százszemélyes MRJ időzítésén.
Még több cikk