Keresési eredmény a(z) „urbanisztika” címkére
Rendezés:

Urbanisztika

Az osztrák főváros tudatos intézkedésekkel igyekszik ellensúlyozni a klímaváltozás negatív hatásait. Legutóbb elkészíttette a város hőségtérképét és klímavédelmi területek létrehozása mellett döntött. Ezeken a területeken az újépítésű épületeknél már egyáltalán nem alkalmaznak fosszilis energiahordozókat.

Vasút

A hajdúszoboszlói víztorony csak egyetlen milliméter a kiüresedés és értékmentesítés felé vezető úton.

Urbanisztika

Időről időre evidenciaként kerül a felszínre a budapesti hármas metró délkeleti, repülőtéri meghosszabítása Kispesten és Pestlőrincen át. Mindenféle érzelmi és közlekedési érv előkerül, de valahogy a városszerkezeti vonatkozásokról soha nem esik szó. Ezek nélkül pedig esélytelen megítélni egy ekkora beruházás valószínűségét.

Urbanisztika

Megoszlanak a vélemények a budapesti, XI. kerületi Kopaszi-gát térségében már előrehaladott ingatlanfejlesztésekről. Vajon tényleg olyan tragikus közlekedési helyzet várható, mint ahogyan az ellenzők azt jósolják? Szerző zárójelben kijelenti, hogy nem a BudaPark kijáróembere, csak a beruházást távolról figyelők egyike.

Urbanisztika

A Sorsok Háza múzeum mellett egy „másik feladatot is talált” a kormány az egykori pályaudvarnak.

Vasút

Többek között megújulhat és meghosszabbodhat a Kisföldalatti, kibővülhet a Déli összekötő vasúti híd, megújulhat a Lánchíd és környéke, továbbá létrejöhet az integrált menetrend és díjrendszer.

Urbanisztika

A kormány visszaadta az eredetileg a híd járdáinak kiszélesítésére szánt, korábban visszavont összeget.

Urbanisztika

A Kárpát-medence teleszülése, versus hálózatfejlesztés.

Közút

Felújítják a Pasaréti utat. Ezzel sor kerül a másodvonalra is?

Urbanisztika

A púder első osztályú, sajnos alatta a pattanások megmaradnak.
 
 
https://rch.railcargo.com/hu/