Keresési eredmény a(z) „urbanisztika” címkére
Rendezés:

Urbanisztika

A lakók több, mint nyolcvan százaléka szívesen indul útnak gyalog – derül ki egy 2019-es felmérésből.

Urbanisztika

A Lánchíd felújításához hasonlóan várhatóan még a tavasszal feltételes közbeszerzési eljárást írnak ki a 3-as metró aluljáróinak felújítására és akadálymentesítésére, amely 17-18 milliárd forintból valósulhatna meg – mondta az MTI-nek adott interjújában a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatói posztját februártól betöltő Varga Ivett. Beszélt arról is, vizsgálják virtuális dokkolók kialakításának lehetőségét, hogy csak ott lehessen elhelyezni például a kölcsönzött elektromos rollereket.

Urbanisztika

A városokban a légszennyezés és az üvegházhatásúgáz-kibocsátás egyik fő forrása a közúti közlekedés, és a városi mobilitás terén a forgalmi torlódások jelentik az egyik legnagyobb kihívást, amelyek becslések szerint évi 270 milliárd euróba kerülnek a társadalomnak.

Urbanisztika

A Smart City program első eleme a belvárosban díjmentesen használható wifi-hálózat.

Urbanisztika

A MÁV azért adná át a XIV. kerületi önkormányzatnak a Francia úton található területet, hogy ott körülbelül 450 parkolóhelyet alakítsanak ki.

Vasút

Földön, vízen, levegőben: összefoglaló január 27-étől február 2-áig.

Közút

Sem a fővárosnak, nem a kormánynak nincs elég pénze hozzá, ezért felül kell vizsgálni terveket a költségek csökkentése érdekében.

Urbanisztika

Az aluljáró, valamint az ahhoz vezető nyolcszáz méter hosszú, kerékpársávval és gyalogosjárdával ellátott autóút várhatóan 2022 végére készülhet el.

Vasút

Facebook-oldalán hirdetett programot a Budapest Fejlesztési Központ irányításával megbízott Vitézy Dávid.

Urbanisztika

Létrehozza az Orbán-kabinet a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét.