A Knorr-Bremse szállíthatja a fékeket az újgenerációs TGV-khez

iho/vasút   ·   2019.09.10. 19:00
400px_sncf_tgv_avelia

A Knorr-Bremse szolgáltatja a fékberendezéseket, valamint a hűtő-fűtő rendszereket (HVAC) a franciák legújabb üdvöskéihez, a nemzeti vasút SNCF által a hazai Alstomtól vásárolt Avelia Horizon motorvonatokhoz. Az Alstom és az SNCF között idén júliusban kötött platformmegállapodás értelmében a német gyártó akár száz szerelvényhez is szállíthat levegőellátó és fékvezérlő rendszert, egyéb, forgóvázhoz tartozó berendezéseket, valamint lég- és hőmérsékletszabályozó berendezéseket. A részegységeket várhatóan 2020-tól veheti át az SNCF.

Az SNCF akár száz új TGV-vonatához szállíthat fékrendszereket és hűtő-fűtő-szellőző rendszereket a Knorr-Bremse (kép forrása: Knorr-Bremse)

A tervek szerint 2023-ban forgalomba álló Avelia Horizonok az első olyan járművek lesznek az SNCF történetében, melyeket már a nagysebességű vonatok terén világszerte bevált közvetlen fékrendszerrel szerelnek. A gyártó fejlesztéseinek köszönhetően egyre alacsonyabb lehetnek az élettartamköltségek, továbbá jobb lehet az energia- és az ökohatékonyság, a környezeti hatások mérlege, eleget téve a vasúttársaság szigorú elvárásainak. A három vállalat együttműködése innovatív vasúti megoldásokat kínál a jövő mobilitásához.

A Knorr-Bremse globális piacvezető a fékrendszerek terén, valamint vezető beszállító egyéb, biztonsági szempontból kulcsfontosságú vasúti és haszongépjármű-rendszerek terén is. A gyártó termékei vasúton és közúton világszerte egyaránt döntő mértékben járulnak hozzá a nagyobb biztonsághoz és az energiahatékonysághoz. A Knorr-Bremse a világ több mint harminc országának száznál is több pontján, összesen körülbelül 28 ezer 500 dolgozót foglalkoztatva kínálja szaktudását termékei és szolgáltatásai által. A vállalat két részlege 2018-ban együtt 6,6 milliárd euró (több mint kétezermilliárd forint) bevételt ért el. A Knorr-Bremse már száztizennégy éve a mobilitási és szállítási technológiák iparágának megújítójaként ösztönzi az innovációt, kiélezve a csatlakoztatott rendszermegoldásokra. A Knorr-Bremse Németország egyik legsikeresebb iparvállalataként profitál a legfontosabb globális trendekből, vagyis az urbanizációból, az ökohatékonyságból, a digitalizálásból és az automatizált vezetésből.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Szintet lép az Alstom

iho.hu   ·   2024.04.14. 17:00

Hozzávetőlegesen hatmilliárd forintos fejlesztési programmal növeli gyártási kapacitásait az Alstom vasúti forgóvázkereteket előállító gyára Mátranovákon.